MINE SISTE ORD OM KJØTTINDUSTRI OG PELSINDUSTRI

Jeg har lest de samme kommentarene om og om igjen fra forskjellige personer nå, 80% av dere forsvarer kjøttindustrien og forteller meg hvor forferdelig jeg er som eier pels. Jeg ser tydelig at folk ikke har lest hele innlegget mitt, for dere vrir det om til noe helt annet en det egentlig er. 

Jeg er fullt klar over at pelsdyrene har en verre død. 

Jeg er fullt klar over at pelsdyr har det vondt når de lever. 

Jeg er fullt klar over hvordan dyr på gården har det. 

HADDE DERE LEST INNLEGGET SKIKKELIG, SÅ HADDE DERE KANSKJE STILT MER NØYTRALE Å SETT DETTE TEMAET FRA ET ANNET MENNESKE SITT PERSPEKTIV. 

Jeg har valgt å stenge kommentarfeltet i dette innlegget, fordi dere ikke klarer å holde dere til temaet, så dette blir mine siste ord om dette temaet. 

Jeg sa aldri at jeg er noe bedre enn noen andre, jeg forsvarte ikke pelsindustrien. Jeg sa at jeg ikke er stolt av mitt kjøttinntak og mitt pelsbruk. Men det som allerede er kjøpt, blir ikke kastet. Jeg sa at jeg ønsker å kutte ut kjøtt en dag, kutte ut pels en dag. Men at jeg ikke er klar for det enda. 

Jeg sa aldri at pelsindustrien er noe bedre enn kjøttindustrien, for det er den ikke. Men om jeg har et saueskinn liggende i min sofa, eller pels på kragen min er det FORTSATT et lik. Uansett hvordan det døde, det er fortsatt et lik. 

Jeg er selv fra en bondegård, noe folk argumenterer mot. Det virker som folk bare leser av tine sin melkekartong å leser ''frittgående kyr''. Jeg må nesten le. Det finnes ingenting som 100% frittgående kyr. Om en ku skulle vært 100% frittgående, skulle de vært ute 100% av året. Det skjer for en liten periode når det er varmt nok ute. Hadde en ku gått ute om vinteren sier det seg selv at den ville ikke hatt et godt liv å mest sannsynlig ikke overlevd. 

Ja, det er komt nye regler for at kyr skal gå fritt inne også, ikke stå fast i sine bås. Men høres det også så fint ut da? Hva med de svakeste kuene? Skal de bli stanga i hjel de da? HVA med melkinga av kyr? Blir melka av en tung maskin som kanskje melker 50 liter om dagen, Levetiden er ikke så forferdelig lenge da? Heller er ikke livskvaliteten på topp for å si det sånn. 

Jeg så som sagt på kommentarene, det var ikke en jævla person som nevnte kylling og eggindustrien. FAKTUMET at de kaster små babykyllinger i en kvern bare fordi de har feil kjønn og ikke kan produsere egg? HUMAN DØD sier dere, JEG SIER MASSEMORD. 

Fikk høre hele tiden at gårdsdyr blir avliva på en så fin og human måte. De lever et så utrolig godt liv for de får være inne, får god mat, står i bås 75% av livet sitt, Blir feita opp til den dagen de skal slaktes, står med strømpinne over ryggen, blir melka daglig av maskiner. Om det er så humant som dere sier, så kan dere vel gå å prøve dere ut en uke selv? Dere som er så jævla entusiastiske for dyrene, og som snakker om hva som er humant og ikke. DYR BLIR IKKE BEHANDLA HUMANT UANSETT HVA, OG DU SOM SPISER KJØTT DREPER LIKE MYE DYR SOM JEG SOM GÅR MED PELS. 

 

Det eneste jeg sa igår er at et saueskinn er et lik, en pelsjakke er et lik, et kjøttstykke er et lik. Og istedet for å ha en smak i munnen i 10 minutter, vil jeg heller ha min pelsjakke som varer i 50 år. 

Industrien er like jævlig, men dere som kun spiser kjøtt forsvarer kjøttindustrien. For dere er så jævla glad i lørdagsbiffen deres, fordi dere er blinde. Hadde vi ikke hatt kjøttindustri, hadde heller ikke gårdsdyr blitt avla opp til at det skulle være kjøttindustri. Så, vi er ikke avhengig av kjøtt. Vi er ikke avhengig av pels. Begge deler er mord, og dette er mitt synspunkt og faen ikke ditt.

La meg få ha min mening uten at noen skal forandre den, jeg tillater alle å ha sin egen mening. Men i mine øyne er et dyr som er dødt et lik som døde for mennesket sine behov, uansett hvor jævlig de har hatt det. For ja pelsdyr har det jævligere enn gårdsdyr, men gårdsdyrene er ikke langt ifra de heller OG DET RESULTERER I DET ENE UTFALLET, DØD. 

 

Følg meg på instagram her

Følg meg på facebook her 

Snapchat: avaleanaa

 

xx

Ava Leana Enoksen 

 

Ava Leana

Ava Leana

21, Stord

Kategorier

Arkiv

hits